توضیع لینوکسی اوبونتو ( Ubuntu ) چیست ؟
یکی از محبوب ترین سیستم عامل ها و در واقع توضیع های لینوکسی توضیع اوبونتو Ubuntu است که جز پر کاربر ترین سیستم عامل های لینوکسی است و البته جز سنگین ترین توضیع های لینوکس است ! اوبونتو راحت بر نصب می شود و قابل استفاده برای کاربران خانگی و برنامه نویسان است. در ادامه با وب سایت ممد دانلود همراه باشید تا در باره این توضیع بیشتر بدانیم.
Ubuntu چیست ؟
اوبونتو یک توضیع لینوکسی است که بر اساس Debian طراحی شده معنی کلمه Ubuntu در واقع یک واژه آفریقایی است که به معنای “انسانیت نسبت به سایرین” است. اوبونتو یکی از کاربر پسند ترین توضیع های لینوکسی است که کاربران میلیونی دارد ! همچنین Ubuntu از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کند.
Ubuntu متن باز !
این توضیع کاملا متن باز است و قابل توسعه برای همه است ! و پشت آن هیچ شرکت بزرگی نیست ! و توسط افراد مختلف توسعه داده می شود. باید بدانید اوبونتو از هسته ( Kernel ) لینوکس استفاده می کند.
نسخه های توضیع اوبونتو
اوبونتو به علت کاربرد های گسترده کاربرد های زیادی دارد ! به همین علت نسخه های زیادی از ان ارائه شده است !
Ubuntu Desktop
این نسخه برای کاربری همومی است و برای سیستم های عادی استفاده می شود و مانند بیشتر پوسته های دسکتاپی دارای نوار ابزار و میز کار است Ubuntu Desktop کاملا رایگان است. Ubuntu Desktop از Gnom پشتیبانی می کند.
Ubuntu Server
این نسخه برای Server بهینه شده و بسیار سبک است و برای ساخت سرور ها کاربرد دارد. بسیاری از افراد سرور های خود را با اوبونتو راه اندازی می کنند.
بیشتر بدانید : کالی لینوکس چیست ؟ + کاربردی آن
انواع پوسته های اوبونتو
گنوم ( Gnom )
پوسته پیشرفض اوبونتو است. و نیاز به 4 گیگابایت رم دارد. و البته جز کاربر پسند ترین پوسته ها است.
کوبونتو (Kubuntu)
نسخه KDE اوبونتو است. محیط دسکتاپ KDE Plasma بهدلیل گزینههای پیکربندی نقطه ها و کلیک معروف است. وقابلیت های زیادی مانند صفحهنمایشها و ویجتها در اطراف دسکتاپ وجود دارد. اگر دوست دارید دسکتاپ خود را میتوانید سفارشی کنید، این نسخه انتخاب مناسبی برای شما است. کوبونتو میتواند روی هر نوع پیکربندی سختافزاری روان کار می کند. این پوسته حداقل نیاز به 2 گیگابایت رم دارد و مشکلی ایجاد نمیکند. با توجه به اینکه KDE در سالهای اخیر پیشرفت زیادی کرده است و سبکترین محیط دسکتاپ را دارد، از عملکرد خوبی برخوردار است.
خوبونتو (Xubuntu)
Xubuntu از محیط دسکتاپ Xfce استفاده میکند که محیط دسکتاپ قدیمی است و گزینههای اصلی سفارشیسازی دسکتاپ را دراختیارتان میگذارد. اگر کامپیوتری دارید که حداقل 1 گیگابایت رم دارد Xubuntu روی ان میتواند کار کند. ممکن است با انتخاب این نسخه ظاهر دسکتاپ مدرن را از دست میدهید.
اما بسیار روان کار میکند.
لوبونتو (Lubuntu)
لوبونتو سبکترین پوسته است و مانند خوبونتو، لوبونتو (Lubuntu) نیز نیازهای سیستمهای ضعیف را برآورده میکند. در نسخههای قدیمیتر، از LXQt بهجای LXDE استفاده میشود. LXQt محیط دسکتاپ سبک و کممصرفی است. این پوسته شباهت زیادی به Windows XP دارد. بهطوریکه میتواند بر روی سیستم هایی که زیر 1 گیگابایت رم دارد هم کار کند. این نسخه به شدت بهینه است.
در واقع شما یک رابط کاری خوب اما بسیار سبک دارید ! و منابع بسیار کمی از سیستم شما مصرف می شود.
اوبونتو میت (Ubuntu Mate)
اوبونتو میت از محیط دسکتاپ MATE استفاده میکند که از GNOME 2 جدا شده است. برخلاف گنوم فعلی (نسخه ۳)، گنوم ۲ رویکرد دسکتاپ سنتیتری دارد. بسیاری از افراد رابط جدید گنوم ۳ را دوست نداشتند و این باعث تولد محیط دسکتاپ MATE شد. اگر پیکربندی سختافزاری ضعیفتری دارید و دسکتاپ سنتیتری را ترجیح میدهید، از Ubuntu MATE لذت خواهید برد.
اوبونتو بادجی (Ubuntu Budgie)
اوبونتو بادجی جدیدترین نسخه رسمی این توزیع بهحساب میآید و همانطورکه از نامش مشخص است، از Budgie بهعنوان محیط دسکتاپ استفاده میکند. بادجی را Solus Linux توسعه داده است. این نسخه بهلطف ظاهر مدرن و شیک خود، بهسرعت طرفداران بسیاری پیدا کرده است. بادجی ناحیه اعلانی مانند macOS و لانچری جانبی شبیه GNOME دراختیارتان قرار میدهد. درمجموع، رابط کاربری ازنظر زیباییشناسی دلپذیر است. اگر میخواهید دسکتاپ مدرنی داشته باشید، این نسخه گزینهای عالی است. توسعهدهندگان بادجی از سیستمعامل کروم و دستگاههای تلفنهمراه الهام گرفتهاند. Ubuntu Budgie ممکن است در آینده نزدیک دستخوش تغییرات اساسی شود؛ زیرا توسعهدهندگان در حال تغییر رابط کاربری از GTK به Qt هستند.
اوبونتو کیلین (Ubuntu Kylin)
این طعم اوبونتو بهطورخاص کاربران چینی را هدف قرار داده است و پشتیبانی از زبان چینی و چند قابلیت دیگر را ارائه میدهد که بیشتر برای این دسته از کاربران مناسب است.
اوبونتو استودیو (Ubuntu Studio)
اوبونتو استودیو از محیط دسکتاپ Xfce استفاده میکند و ابزارهای صوتی و تصویری ازپیشنصبشده دارد. این طعم از اوبونتو نیازهای سازندگان صدا و ویدئو و گرافیک را برآورده میکند. اگر در این زمینهها فعالیت میکنید، این طعم میتواند انتخاب مناسبی برایتان باشد.
بیشتر بدانید : توضیع Black Arch چیست ؟ و چه کاربردی دارد ؟
ویژگی های سیستم عامل Ubuntu
- محیط کاری ساده و کاربر پسند
- دبیان بیس
- تا حدی سبک بودن
- جامعه قوی
- متن باز بودن
- پشتیبانی از زبان های مختلف
- دارای نسخه های مختلف برای هر دستگاه
- سازگاری با انواع سخت افزار ها
- امنیت خوب
- استفاده از نرم افزار های Third-Party
- نصب و راه اندازی بسیار ساده
- اجرای Live هنگام نصب
شما میتوانید بر اساس نیاز خود Ubuntu مورد نیاز خود را نصب کنید و از آن استفاده کاملی کنید.
اوبونتو یا ویندوز ؟
برای سیستم های ضعیف طبیعتا اوبونتو انتخاب خیلی بهتری است ! ولی باید نیاز سنجی نرم افزار ها را دانست ! اما باید بگوییم لینوکس جامعه بسیار بزرگی دارد به طوری که بیشتر نرم افزار ها در ویندوز مشابه آن در لینوکس وجود دارد.
سخن پایانی
خیلی ممنونم که ما منا همراه بودید تا مقاله ای دیگر بای بای – این مقاله با Ubuntu نوشته شده است !
دیدگاهتان را بنویسید