بنیان نرم افزار آزاد ( FSF ) چیست ؟
بنیاد نرم افزار آزاد یا FSF چیست؟
کلمه ی FSF مخفف free software foundation می باشد. این بنیان جهت توسعه نرم افزار های آزاد تاسیس شد به جرعت می توان گفت اگر این بنیان نبود بسیاری از پیشرفت های حال حاضر ممکن نبود. تقریبا بیشتر دستگاه های دنیا مدیون fsf هستند در ادامه با ما همراه باشید.
بنیاد نرم افزار آزاد یا FSF چیست؟
گنو
یک سیستم عاملی می باشد که شبه یونیکس است و به این معناست که از تعداد زیادی نرم افزار تشکیل شده است و بصورت یک مجموعه پدید آمده است و از برنامه ها و نرم افزار های کاربردی، ابزار هایی برای توسعه ی بازی، کتابخانه تشکیل شده است که به بسته های گنو معروف شده است که نرم افزار آزاد یکی از مجموعه های گنو می باشد که کمک و کاربرد های زیادی برای کاربران دارد.
نرم افزار آزاد
این نرم افزار از سال 1985 توسعه یافت و نماد این نرم افزار را گوزن آمریکایی که به گنو معروف است.
همان طور که گفته شد نرم افزار آزاد نام گذاری شده است که کلمه ی آزاد در زبان های مختلف معنای مختلفی دارد برای مثال در زبان انگلیسی آزاد به معنای رایگان بودن می باشد در صورتی که در این نرم افزار رایگان مطلق نیست و ممکن است در برنامه هزینه ای را پرداخت نمایید این نرم افزار کمک می کند تا کاربران بتوانند آگاهی لازم درباره ی پیامد های سیاسی و اخلاقی ناشی از آزادی را برای استفاده از این نرم افزار گسترش می دهد.
بسیاری از سازمان ها از نرم افزار های آزادی که در دسترس خود دارند استفاده می کنند مانند بسیاری از شرکت های داخلی ایران و آن ها را تغییر داده و یا بدون تغییر در اختیار کاربران قرار می دهند و بعضی دیگر آن ها را توزیع کرده و بعد منتشر خواهند کرد بنیاد نرم افزار آزاد روی توسعه نمودن نرم افزار های آزاد که جدیدا تولید و منتشر شده اند متمرکز می باشند و آن نرم افزار ها را در یک سیستم منسجم قرار می دهند تا نیازی نباشد که از نرم افزار های اختصاصی استفاده نمایند.
معنای آزاد بودن این نرم افزار
کاربران می توانند با استفاده از این نرم افزار هر کاری که بخواهند را انجام دهند و هر کاری که دوست دارند را اجرا نمایند.
معنای بعدی آزادی در این برنامه این است که کاربران به راحتی می توانند محتوای آن را تکثیر و یا کپی نمایند و از برنامه ها در جاهای مختلف استفاده کنند.
همچنین می توانند برنامه های موجود در نرم افزار را تغییر داده و دستکاری کنند ان را بهبود بخشیده و از آن در کار های خود استفاده نمایند و یا در دسترس همگان قرار دهند.
هدف FSF
این نرم افزار پشتیبان پروژه گنو می باشد و هدف آن نگهداری، حفط، ترویج آزادی برای این که کاربران بتوانند آن را مطالعه کرده و یا نسخه برداری و ویرایش کنند و آن را دوباره در نرم افزار های کامپیوتری توزیع نمایند.
FSF از نرم افزار های آزاد نگهداری و محافظت می نماید و می تواند آن را توزیع کند تا دیگران هم از آن بهره ببرند همچنین FSF می تواند نرم افزار های گنو را به بهانه ی پخش توزیع کند و هدیه یا مالیاتی از سازمان گنو دریافت نمایند زیرا سرمایه ی این نرم افزار از سرویس های توزیع آن بدست می آید.
ویژگی های متن باز بودن نرم افزار FSF
نرم افزار باید بتواند دوباره توزیع و قابل استفاده باشد و بصورت رایگان در دسترس افراد قرار بگیرند.
کاربران را نباید به یک هدف خاص و رسیدن به آن محدود نمایند.
تکنولوژی های خاص و متفاوت را محدود نمی کند.
اگر چند برنامه متفاوت را منتشر نمود نباید به دلیل اوپن سورس بودن آن را محدود نماید.
چه کسی FSF را تاسیس کرد ؟
ریچارد استالمن یکی از الی ترین موئسسان fsf است.
جمع بندی
بطور کلی می توان گفت این نرم افزار می تواند قوانین و کد هایی را به کاربران خود ارائه دهد تا کاربران با استفاده از آن بتوانند با مطلعه کردن بر روی آن ها بصورت آزادانه نرم افزار هایی را تولید نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید