معرفی نرم افزار های ساخت اپلیکیشن با کد نویسی
نرم افزار و وب سایت های ساخت اپ موبایل با کد نویسی
از مهم ترین بخش ها در شروع برنامه نویسی اندرویدی، انتخاب یک نرم افزار مناسب برنامه ساز حرفه ای اندروید است که اگر درست انجام نشود باعث میشود ساعت ها تلاش شما در طراحی اپلیکیشن موبایل بیهوده گردد و در آخر نیز به خواسته ی خود نرسید. ولی در طرف مقابل اگر انتخاب درستی انجام دهید، به سرعت و کیفیت کار شما خواهد افزود و خیلی زودتر و راحت تر به هدف خود خواهید رسید. به همین منظور و برای آشنایی شما با بهترین محیط های اپلیکیشن ساز اندروید در ادامه لیستی از بهترین برنامه ساز رایگان اندروید برای کامپیوتر و اکثرا محیط های رایگان ساخت برنامه های اندرویدی را برای شما آماده نموده ایم تا کمک هر چند کوچکی ولی بسیار مفیدی را به شما عزیزان کرده باشیم. با محمد دانلود همراه باشید.
1- اندروید استودیو:
شناخته شده ترین محیط برنامه نویسی برای اندروید و اپلیکیشن ساز رایگان اندروید و ساخته ی شرکت گوگل است .گرچه نصب آن سخت و پیچیده هست اما بعد از نصب آن به دلیل امکانات پیشرفته و به روز خود بسیار میتواند به شما کمک نماید.کد زنی در این محیط با استفاده از زبان جاوا و ANDROID SDK( SOFTWARE DEVELOPMENT KIT ) و همچنین زبان XML برای چیدن المان های برنامه است. همچنین شما میتوانید با استفاده از کتابخانه هایی مانند : LIBGDX به بازی سازی در حد ساده و ابتدایی بپردازید، البته این برنامه برای ساخت بازی هیچ وقت به قدرت UNITY نیست. برای ساخت برنامه های پیشرفته تر در این محیط از کیتی با نام ANDROID NDK ( NATIVE DEVELOPMENT KIT ) استفاده میشود.
2- ای کلیپس Eclipse :
Eclipse, یک محیط بسیار شبیه به اندروید استودیو که قبل از اندروید استودیو بوده و الان رتبه ی دوم معروف ترین محیط های کد زنی برای اندروید را داراست.در این محیط نیز با استفاده از زبان جاوا و ANDROID SDK کد نویسی انجام میپذیرد.تفاوت ای کلیپس با اندروید استودیو در این است که در ابتدای کار , این اپلیکیشن ساز رایگان اندروید تنها برای اندروید نبوده و برای کار های دیگر نیز به کار میرفته است و همچنین مشکل یابی در این محیط کندتر و دشوارتر است.
3- نت بینز NetBeans :
یک محیط بسیار شبیه به ای کلیپس که به جز اندروید برای پلتفرم های دیگر نیز به کار میرود و یک زمانی آلترناتیوی برای ای کلیپس به شمار میرفت.البته برنامه نت بینز (NetBeans) را اصلا نمیتوان قابل مقایسه و در حد اندروید استودیو دانست.
4- زامارین Xamarin ( Visual Studio ) :
محیطی تحت مالکیت مایکروسافت که برای ساخت برنامه های میان پلت فرمی به کار میرود , یعنی شما میتوانید برنامه ای را که در این محیط برای اندروید تولید نموده اید به راحتی برای IOS و ویندوز نیز قابل اجرا نمایید.از دیگر مزیت های این برنامه میتوان به رایگان شدن آن به تازگی , قابلیت تست در سرویس های ابری و هم چنین پشتیبانی از هماهنگی با ویژوال استودیو است. زبان برنامه نویسی در محیط زامارین (Xamarin)، محیط سی شارپ هست.در این اپلیکیشن ساز رایگان اندروید شما میتوانید با استفاده از ابزاری به نام MONOGAME به ساخت بازی های ساده بپردازید که مسلم است هیچ وقت به قدرت و سهولت برنامه ای مانند یونیتی نیست.
5- AIDE:
مخفف ANDROID IDE است که در آن نیز با زبان جاوا کد نویسی انجام میشود. مهم ترین ویژگی این اپلیکیشن ساز رایگان اندروید، اجرای آن بر روی اندروید است که باعث میگردد شما بتوانید در هر جایی در گوشی تلفن همراه خود نیز کد زنی بکنید.از دیگر امکانات مناسب این محیط تست آسان برنامه ها و همچنین یک محیط آموزشی در داخل خود برنامه است. از آن جایی که هر مزیتی با عیبی نیز همراه است، از معایب این محیط میتوان به نمونه های از جمله: عدم مناسب بودن برای کار های بزرگ و یا نیاز به خرید اشتراک ویژه برای استفاده از برخی از امکانات این محیط است.
6- پایتون Python :
در محیط های برنامه نویسی پایتون با استفاده از کتابخانه هایی مانند : PYMOB و یا PYGAME SUBSET FOR ANDROID میتوانید به تولید این برنامه بپردازید. البته مسلم است که قدرت این محیط هیچ گاه به اندازه ی اندروید استودیو نبوده و فقط میتوان از آن برای کار های ساده و پروژه هایی که محیط گرافیکی خاصی ندارند استفاده نمود.
7- بیسیک فور اندروید :
این اپلیکیشن ساز رایگان اندروید قابل استفاده برای کسانی است که علاقه ای به یادگیری زبان جاوا ندارند. زبان بیسیک مخفف عبارت BEGINNERS ALL PURPOSE SYMBOLIC INSTRUCTION CODE و شبیه به زبان انگلیسی است. کار در این محیط بسیار سریع، با حجم کم و در عین حال با دقت مناسبی صورت میپذیرد.تمام امکانات اندروید استودیو تقریبا با همان کیفیت در این محیط در دسترس است.از دیگر امکانات مفید این محیط قابلیت تبدیل آسان کد های نوشته مرتبط با اندروید در این محیط به کد های قابل اجرا بر روی IOS است. البته این برنامه نیز خالی از عیب نیست و آن نیاز به خرید این برنامه است که باعث شده استقبال از این محیط کم گردد.
8- فون گپ یا کوردوا Cordova :
این محیط قابلیت برنامه نویسی چند پلتفرمی را با استفاده از زبان های برنامه نویسی ای همچون : جاوا اسکریپت , CSS , HTML 5 و دیگر زبان های مورد استفاده برای طراحی وب هست.با استفاده از کوردوا (Cordova) برنامه هایی به صورت WEB VIEW و در عین حال مانند یک اپلیکیشن تولید میگردد. البته لازم به ذکر است که برنامه های تولید شده در این محیط , نمونه هایی ساده بود و امکان طراحی برنامه های پیچیده و یا بازی با این محیط وجود ندارد.
9- یونیتی Unity :
شناخته شده ترین موتور بازی سازی که به شما امکان ساخت بازی های ساده تا پیشرفته ی چند پلت فرمی را با بالا ترین کیفیت و سریع ترین حالت میدهد یونیتی (Unity) است. کد زنی و تغییر المان ها نیز در این محیط با استفاده از زبان های برنامه نویسی جاوا و سی شارپ انجام میشود.اصل این برنامه رایگان بوده و همچنین به شما این امکان را میدهد تا تجهیزات و ابزار پیشرفته را از طریق خرید و یا دانلود به این محیط اضافه نمایید.
10- آنرییل Unreal Engine:
یک موتور بازی سازی و اپلیکیشن ساز رایگان اندروید شناخته شده ی دیگر که برای ساخت و طراحی بازی ها در محیط های ویندوز , لینوکس , اندروید و IOS به کار میرود، آنرییل انجین (Unreal Engine) است.این برنامه به تازگی به صورت رایگان درآمده است اما یادگیری و کار با آن به سادگی یونیتی نبوده و قابلیت پیاده سازی پروژه ها در آن به اندازه ی یونیتی نیست.البته توجه به این نکته ی شگفت انگیز نیز خالی از لطف نیست که شما میتوانید هم از طریق یونیتی و هم از طریق آنرییل برای دستگاه های واقعیت مجازی نیز بازی سازی نمایید.
11- Flutter Lab:
محیط کدنویسی و ساخت اپلیکیشن تحت وب
سخن آخر
نرم افزار و وب سایت های معرفی شده برای ساخت و توسعه اپ های موبایل با استفاده از کد نویسی با یک زبان خاص بودند می توانید استفاده کنید همچنین می توانید از اپلیکیشن ساز ها استفاده کنید.
بیشتر بدانید : توسعه اپ موبایل بدون نیاز به کد نویسی !
دیدگاهتان را بنویسید