بهترین ابزار های توسعه اپلیکیشن موبایل : معرفی انواع ابزار توسعه موبایل
توسعه اپلیکیشن موبایل دانشی است. که فراگیری آن در حال حاضر و با توجه به استفاده گسترده کاربران تلفنهای هوشمند از اپلیکیشنهای مختلف، بسیار با اهمیت و ضروری است. با توجه به اینکه امروزه دستگاههای موبایل و اپلیکیشنهای موبایل محبوبترین راه برای اتصال افراد به اینترنت، به افراد دیگر و به کسبوکارها هستند.
ساخت اپلیکیشن موبایلی که بتواند نیازهای طیف گستردهای از کاربران را برطرف کند، ویژگی و مزیت بسیار بزرگی برای کسبوکار شما فراهم میکند.
در این مقاله راجعبه روشهای گوناگون توسعه اپلیکیشنهای موبایل و ابزارهای پرکاربرد برای ساخت آنها صحبت میشود.
توسعه اپلیکیشن چیست؟
توسعه اپلیکیشن موبایل، فرایند ساخت اپلیکیشنهای نرم افزاری است که روی دستگاههای موبایل قابل اجرا هستند. اپلیکیشنهای موبایل معمولا از طریق اتصال به شبکه با منابع محاسباتی راهدور کار میکنند.
بنابراین فرایند توسعه اپلیکیشن موبایل دربرگیرنده ساخت برنامه نرم افزاری قابل نصب و پیادهسازی سرویسهای بکاند. مانند دسترسی دادهای API و تست برنامه روی دستگاههای هدف است.
دو پلتفرم غالب در بازار مدرن تلفنهای هوشمند، iOS و Android هستند. iOS پلتفرمی از شرکت اپل و سیستم عامل اسمارت فونهای آیفون اپل است. پلتفرم دوم، Android از گوگل است که سیستم عاملی هم برای دستگاههای گوگل و هم برای ساخت بسیاری از اسمارت فونها و دستگاههای هوشمند شرکتهای دیگر است.
اگرچه در ساخت اپلیکیشنهای موبایل این دو پلتفرم شباهتهایی وجود دارد. اما برای توسعه اپلیکیشنهای iOS از کیت توسعه نرم افزار (SDK) و ابزار متفاوتی استفاده میشود.
بهترین ابزار های توسعه اپلیکیشن موبایل
ابزارهای توسعه اپلیکیشن موبایل، نرم افزارهایی هستند که برای کمک به ساخت اپلیکیشنهای موبایل طراحی شدهاند. انواع گوناگونی از ابزارها برای توسعه اپلیکیشنهای موبایل به روش بومی و روش چند پلتفرمی موجود است. در زیر با تعدادی از برترین ابزارهای توسعه اپلیکیشن موبایل آشنا میشوید.
جی آر ای java runtime enviroment
به معنای محیط اجرای جاوا هستش.اساسا ماشین مجازی جاوا(JVM)مکانی است که برنامه جاوا شروع به اجرا شدن میکنند).پس به طور خلاصه JRE کارش تنها فراهم کردن محیطی برای اجرای برنامه های جاواست.
جی دی کا(JDK)مخفف Java Development Kit
به معنای بسته توسعه جاوا هستش.JDK تمامی ویژگی های توسعه نرم افزاری جاوا را در خود جا داده است.که شامل JRE،کامپایلرها و ابزارهایی شبیه JavaDoc و Java Debugger هستش.بطور خلاصه و ساده JDK به منظور توسعه،کامپایل و اجرای برنامه های جاوا استفاده می شود.پ
جی وی ام (JVM) مخفف Java virtual machine
به معنای ماشین مجازی جاوا هستش.ماشین مجازی جاوا کارش اجرای بایت کدهای جاواست.جاوا به گونه ای طراحی شده که برنامههای کاربردی ایجاد شده آن در هر پلتفرمی قابل اجرا است بدون این که نیاز به بازنویسی و کامپایل دوباره داشته باشد و ماشین مجازی جاوا این امکان را فراهم کرده است.خلاصه مطلب: جی وی ام ماشین مجازی جاواست که کارش اجرای برنامههای جاوا هستش به همین خاطر جاوا مستقل از پلتفرم هستش و در هر جایی قابل اجراست.
Android SDK چیست ؟
مخفف Software Development Kit شامل ابزار و API های مورد نیازِ اندروید می باشد. برای مثال اگر بخواهیم یک اپ بنویسیم که روی اندروید 5 نصب شود لازم است که از طریق SDK Tools نسخه API متناسب با اندروید 5 یعنی API 21 را دانلود و نصب کنید.پس ما برای این که که بخواهیم یک برنامه اندرویدی بنویسیم باید قبلش SDK اندروید رو نصب کنیم تا بتونیم از ابزاری که برای ما فراهم کرده، استفاده کنیم و از آنجایی که اگر ما اپلیکیشن های اندرویدی رو با استفاده از زبان جاوا می سازیم قبل از نصب کردن SDK اندروید، باید SDK جاوا یا همون JDK رو نصب کنیم.
NDK چیست ؟
در واقع NDK یک ابزاری است که به شما اجازه میده تا برنامه هایی که به زبان های C یا C++ نوشته شده است را در گوشی اندرویدی اجرا کنید. NDK برای ادغام با SDK در نظر گرفته شده است به همین علت یک companion tool (یک ابزار همراه) نامیده می شود و فقط برای بخش های عملکردی یک پروژه استفاده می شود.
هنگامی که یک برنامه به صورت ساده در اندروید نوشته می شود این برنامه توسط مفسرها به byte کد جاوا تبدیل می شود اما زمانی که یک برنامه به زبان C یا c++ نوشته می شود برنامه دیگر نیازی به مفسر ندارد چون براساس ساختر ماشین نوشته شده است و به صورت مستقیم با CPU در ارتباط است و زمانی که از NDK استفاده می کنید شما به صورت مستقیم با Cpu در ارتباط هستید (یعنی دیگر لازم نیست که به یک زبان واسطه مانند جاوا تبدیل شده و بعد به CPU برسند).
آیا این مقاله برای شما مفید بود ؟ نظر خود را در ممد دانلود به اشتراک بگذارید !
دیدگاهتان را بنویسید